Iz medija: Zeleni filmovi počinju uz Elemental u H-T školi – 2017

Rijeka 16. studeni 2017.

Projekcijom filma “Elemental” u četvrtak 16. studenog u Hotelijersko -turističkoj školi u Opatiji počinje program “Zeleni filmovi u vašoj školi” koji organizira udruga Ekološko socijalni forum realizira sredstvima dobivenim na natječaju PGŽ-a, Odjela za kulturu i provodi se u suradnji sa srednjim školama, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Ekološko socijalnog foruma, Aljoša Babić.

Program “Zeleni filmovi u vašoj školi” osmišljen je s ciljem popularizacije ekologije, zaštite prirode, zdravog života, edukacije o klimatskim promjenama, problemu bacanja hrane, zaštite životinja, koncepta zelenih gradova, važnosti bio raznolikosti i komplementarnim temama među mlađom populacijom.

Program se realizira na način da se prikazuju dokumentarni filmovi s određenim “zelenim”tematikama te da se vezano uz sadržaj filma održavaju i predavanja, debate , rad u skupinama, rad u paru te da učenici iznose svoja razmišljanja ili iskustva o onome što su vidjeli u filmovima, kazao je Babić izražavajući nadu kako će se u projekt uključiti i druge srednje škole.

Be the first to comment on "Iz medija: Zeleni filmovi počinju uz Elemental u H-T školi – 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.